Tarih: 30.01.2020 20:15

Korkutan Açıklama :

Facebook Twitter Linked-in


Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Ege Denizi'nde bulunan Sisam Adası'nda büyük bir deprem beklediğini belirterek, Fethiye, Çameli, Denizli, Göller Bölgesi olan Burdur ve Isparta'ya kadar olan bölgelerin bu depremden önemli ölçüde etkileneceğini söyledi.

Türkiye, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha acı gerçekle yüzleşti. 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem çevre illerde de hissedildi. Elazığ depreminin ardından Manisa ve Muğla'nın Marmaris ilçesi başta olmak üzere bazı illerimizde 3.0 ile 5.6 büyüklüklerinde depremler meydana gelmeye devam ediyor.

Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yeni uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Ege Denizi'nde bulunan Sisam Adası'nda büyük bir deprem beklediğini belirterek, Fethiye, Çameli, Denizli, Göller Bölgesi olan Burdur ve Isparta'ya kadar olan bölgelerin bu depremden önemli ölçüde etkileneceğini söyledi. Ercan, Sındırgı- Bigadiç, Ezine- Balıkesir, Palu- Bingöl ve Kahramanmaraş'ın da duyarlık kazandığını hatırlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —