Tarih: 08.03.2021 23:22

Gerger Kalesi Yolu Yapılıyor

Facebook Twitter Linked-in

GERGER KALESİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

Yüzyıllar önce varlığı bilindiği halde yol olmadığı için Turizme kazandırılamayan ve atıl durumda kaderine terk edilen Gerger kalesi nihayet hak ettiği değere kavuşuyor.

Geçen yıl Adıyaman valisi Mahmut Çuhadır tarafından ziyaret edilen ve ulaşımı konusunda gündeme getirilen Gerger kalesine nihayet yol gitmeye başladı.
Bilindiği gibi Vali Çuhadır ve beraberindeki heyet bu kaleye bir ziyaret gerçekleştirmişlerdi. Ziyarette vali Çuhadır bir kaç kişinin yardımı ile bu kaleye çıkmıştı. Hatta kale inişinde tam yere düşerken yanındaki ziyaretçiler tarafından engellenmişti.
Gerger Ak Parti ilçe başkanıCemal Deniz 'in işbaşına gelmesi ile bu önemli sorun gündeme getirilerek İlçe Kaymakamı Emin Kaymak ve Belediye Başkanı Erkan Aksoy'un da desteği ile çalışmalar başladı.

Gerger'in tarihi ve turizmine önemli katkılar sağlayacak Gerger kalesine ulaşımının tamamlanması ile burada restorasyon çalışmasının başlanacağını belirten Gerger Ak Parti ilçe Başkanı Cemal Deniz "İnanıyorum ki bu yol Gerger ilçesinin kalkınmasında önemli bir rol oynayacaktır. Çünkü bir çok yerli ve yabancı turist bu önemli tarihi ve turistik kalemizi ziyaret etmek istiyordu. Ancak yol olmadığı için kimse bu kaleye çıkamıyordu. Yolun bitmesi ile ziyarete açılacak Gerger Kalesine bu yıl yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akını bekliyoruz, Gerger ilçe merkezinde ve köylerinde yaşayan halkımız bile buranın varlığından habersiz yaşıyor. Amacımız bu yol ile beraber halkımızın senelerdir beklediği o sevinci yaşatmaktır" Şeklinde konuştu. Kaleye çıkan ziyaretçilerin rahat bir ortamda çayını kahvesini meşrubatını içebilecek dinlenme mekanlarının da yapılacağını belirtenCemal Deniz, "Nissibi köprüsünden gelecek bağlantı yolunu bu yola bağlayacağız. Dolayısı ile Hem Siverek tarafından hem de Kahta tarafından gelen ziyaretçiler bu kaleye rahatça ulaşabilecek" Dedi.

Gerger HABER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —