Tarih: 11.01.2021 09:04

Gerger İlçe Müftüsü Ali Macit Görevine Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray İl Müftülüğünde Cezaevi Vaizi iken, İlçemiz Gerger'e Müftü olarak atanan Ali MACİT, 21.12.2020 tarihinde İlçemizdeki görevine başlamıştır.

Ali MACİT Hocamızın Öz Geçmişi:

1978 yılında Gaziantep ili İslâhiye ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kayabaşı Köyü’nde tamamladı. İslâhiye ilçesi İhlâsiye Merkez Kur'ân Kursu’nda 1 yıl boyunca Kur'ân-ı Kerîm eğitimi aldı. 1996 yılında İslâhiye İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

2004 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Organizasyon bölümünü bitirdi. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Gaziantep ili Şâhinbey ilçesi Kuşçu Köyü’ne İmam Hatip olarak atandı. Sırasıyla İslâhiye ilçesi Aydınlık Câmii ve Gaziantep ili Şâhinbey ilçesi Hacı Firdevs Arslan Câmilerinde görev yaptı.

2010 yılında Şanlıurfa İbrahim Halîlullâh Eğitim Merkezinde 6 aylık “Tashih-i Huruf” ve Manisa’da düzenlenen 2 aylık “Tashih-i Huruf Rehber Öğreticilik” kurslarını başarıyla tamamladı. Bu süreçte 8 ay boyunca dînî mûsiki ve makam eğitimi aldı. Kur'an kursu, İmam Hatip Lisesi eğitimi ve din görevliliği süresince Kur'ân-ı Kerîm'i ve Ezânı  Güzel Okuma yarışmalarında çeşitli dereceler elde etti. Görev yaptığı yerlerde açılan hizmet içi eğitim programları ve mahallinde düzenlenen Tashih-i Huruf kurslarında Kur'ân-ı Kerîm, tecvîd ve tâlim dersleri verdi.

2014 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bulgaristan Şumnu/Shumen bölgesinde Türk imamları için düzenlenen Tashih-i Huruf kursunda rehber öğretici olarak görevlendirildi.

2017 yılında başladığı Erzurum Ömer Nasûhî Bilmen Dînî Yüksek İhtisas eğitimini (Haseki) 2020 yılı Mart ayı itibariyle tamamladı.

29.06.2020 tarihinde Aksaray ili Cezaevi Vâizi, 21.12.2020 tarihi itibariyle Adıyaman ili Gerger İlçe müftüsü olarak atandı.

İngilizce ve iyi derecede Arapça bilen hocamız, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Kur’ân Okuma ve Kıraat alanında master eğitimine devam etmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —