Tarih: 18.12.2020 10:39

Gerger'e Tekstilkent Geliyor

Facebook Twitter Linked-in

İpekyolu kalkınma ajansı iş birliği ile Gerger’e Tekstilkent kuruluyor

Gerger Belediye Başkanlığı ve Gerger Kaymakamlığı tarafından organize edilecek, Gerger’in gelişmesinde önemli katkılar sağlayacak, organize sanayi bölgesi kuruluyor. Her biri 2 bin metrekarelik alanı kaplayacak Tekstil kentin finansmanını İpekyolu kalkınma ajansı tarafından hibe edilecek.

İlçenin kalkınmasında bir dönüm noktası olarak hedeflenen tekstil kentin hayata geçmesi için Özellikle İstanbul ve diğer şehirlerimizde ticaret ile uğraşan Gergerli iş adamlarımızın girişimleri nihai hedefi belirleyecek. Proje İpekyolu Kalkınma ajansı tarafından tamamı hibe şeklinde gerçekleşecek.


2 bin metrekarelik tekstil ve benzeri işyerlerine uygun kapalı tam teşkilatlı iş yerleri yapılacak. Katılımcılar bu kapsamda arsa parası dahil hiç para ödemeyecek. Tamamı ajans tarafından karşılanacak,

Konu ile ilgili Haber merkezimize açıklamalarda bulunan Gerger Belediye Başkanı Erkan Aksoy`;
“Yıllardır ilçemizde işsizlik ve geçim zorluğu nedeniyle halkımız büyükşehirlere göç ediyor. İlçenin nüfusu her yıl azalıyor ve bizler çaresizce ilçenin düştüğü duruma üzülüyoruz. Halkımızın aş ve iş bulması bu Göç’ü engelleyecektir.
Bu kapsamda İpekyolu kalkınma ajansına başvurduk. Özellikle 6.bölge kapsamında olduğumuz için bu teşvikten yararlanıyoruz.  İşadamlarımızın bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Çünkü işadamları burada faaliyet göstermesi için girişimde bulunması gerekiyor. Başvurular ne kadar çoğalırsa işimiz o kadar kolaylaşır. İnanıyoruz ki bu proje gerçekleştiğinde Gerger’in makûs talihi değişecektir.  

Kaymakamımız Emin Kaymak, Ak Parti İlçe başkanımız Cemal Deniz bu konuda bizimle beraber işbirliği yapmaya hazırdır. Gerger için kolları sıvadık, Biz hazırız. Bu projenin gerçekleşmesi için işadamlarımızın bize ulaşmasını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Gerger HABER

Başvuru formumuzu aşağıda inceleyebilirsiniz..

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —