Tarih: 28.02.2020 20:12

Edirneʹye gitmek isteyen mültecilere ücretsiz otobüs verilecek

Facebook Twitter Linked-in

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Avrupaʹya gitmek isteyen mülteciler için sınır ili olan Edirneʹye ücretsiz otobüs kaldırılacağını duyurdu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, savaştan kaçarak Boluʹya gelen mültecilerin, sınır ili olan Edirneʹye ücretsiz gidebilmeleri için otobüs kaldıracağını açıkladı.

Özcan yaptığı açıklamada, gitmek isteyen mültecilerin muhtarlık veya belediyeye başvurmasını söyleyerek, ʹDün gece Suriyeʹde muhtemelen rejim güçleri tarafından kahraman Türk askerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi. Ben şehit olan askerlerimize Allahʹtan rahmet diliyorum, yaralılarımızın da şifa bulmasını temenni ediyorumʹ ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ OTOBÜSLER KALDIRILACAK

Mültecilerin Edirneʹye gitmeleri için ücretsiz otobüs kaldırmayı taahhüt ettiklerini belirten Özcan, ʹBu hain saldırıdan sonra hükümetimiz, mülteciler için sınır kapılarının açıldığını duyurdu. Bu kapsamda biz de arkadaşlarımız ile çalıştık. Bizde, Boluʹdaki mültecilerin sınır şehri olan Edirneʹye ulaşabilmeleri için Boluʹdan ücretsiz otobüsler kaldırmayı taahhüt ediyoruz. Edirneʹye gitmek isteyen mülteciler muhtarlıklara ve Bolu Belediyesiʹne başvuru yapabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirneʹye naklini gerçekleştirmeye hazırızʹ şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —