Tarih: 16.09.2019 18:10

Menzil’den kritik açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Menzil’den kritik açıklama

Adıyaman merkezli Türkiye’de Nakşibendi Tarikatının en büyük cemaatlerinden biri olan Menzil cemaati Haber sitelerinde çıkan Devlet Menzil Cemaatine o’perasyon düzenleyecek gibi haberlere cevap verdi Menzil Cemaatinin Sosyal medya hesaplarında paylaşılan gönderide bakın ne cevap verildi “Bize düşen en önemli görev birliğimiz ve beraberliğimiz için çalışmak, vatanımıza ve milletimize hizmet etmektir” dedi.

SOSYAL MEDYA’DA PAYLAŞTILAR
Nakşibendi Tarikatının en önemli ve büyük temsilcilerinden Menzil Cemaati ile AK Parti’nin arasının açılması için planlı bir şekilde haberlerin yapılması üzerine cemaat açıklama da bulundu. Menzil Cemaati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Vatanımızın ve milletimizin huzuru birliğimize ve beraberliğimize bağlıdır. Birliğimize ve beraberliğimize zarar vermek isteyenler bütün ortak değerlerimizi olduğu gibi tasavvufu da hedef alabilirler. Menzil aleyhindeki artniyetli haberlerin amacı bellidir. Polemiklere dahil olarak bu amaca hizmet etmek doğru değildir” dedi.

TARTIŞMALARA ASLA GİRMEYECEĞİZ
Cemaat açıklamasının devamında, “Bize düşen birliğimiz ve beraberliğimiz için çalışmaya devam etmektir. Vatanımıza ve milletimize hizmet etmektir. Haksız ithamlara cevap vermek için bile olsa provakasyonlara ve kalplerin kırılmasına sebep olan tartışmalara girmemektir” ifadelerini kullandı.

AHMET DAVUTOĞLUNU DESTEKLEYECEKLER DENİLMİŞTİ

Davutoğlu’nun bir süredir yeni parti kurmak için çalışmalar yürüttüğü, toplumun farklı kesimleriyle görüşmeler yaptığı biliniyor.

Davutoğlu’nun parti kurma çalışmalarında vites yükseltmesinin ardından siyaset kulislerinde Menzil tarikatının kimi destekleyeceği ise önemli bir merak konusu oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —