Tarih: 29.04.2019 15:06

Gerger Eğitim Birsen'de Sular Durulmuyor

Facebook Twitter Linked-in

Gerger Eğitim Birsen'de Sular Durulmuyor

Uzun yıllardır eğitim camiasının sesi olan Eğitim Bir-Sen’in Gerger Şubesinde sular durulmuyor. 11.10.2018 tarihinde yapılan, Temsilcilik seçiminde toplam oyların yaklaşık %70’ini alan Ruhi Gül ve yönetimi, yönetime geldiği günden bugüne, İl Temsilciği tarafından pasife edilmeye çalışıldığı iddia ediliyor.

2014 yılından bu yana faaliyet gösteren ilçe Temsilcilik Binası kapatılmış, demirbaşların akibeti net olarak bilinmiyor. İddialara göre demirbaşlar önce bir okulun deposuna oradan da başka bir ilçeye verilmiş. Gerger Eğitim Bir-Sen Başkanı Ruhi Gül ile yaptığımız görüşmede, daha önce ki yönetim sürecinde, bu sıkıntıların yaşanmadığını, kendisinin ve yönetiminin haksız bir boykota maruz kaldığını ve pasife edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Bu durumdan rahatsız olan üyelerin, istifa ederek tepkilerini göstermeye başladığı bilgisine ulaşıldı. Öğretmen maaşlarından aylık düzenli yapılan kesintilerin bir kısmını ilçe temsilciliğine göndermesi gerekirken, seçimin yapıldığı günden bugüne tek kuruş bütçe vermediği, İlçe Temsilciliğinin bilgisi dışında Temsilcilik binasını boşalttığı, en başta köyden gelen bayan öğretmenlerin kullandığı ve yönetim toplantıları başta olmak üzere bir çok faaliyetin gerçekleştiği bir binanın, lüzumsuz denilerek kapatılması büyük tepki çekti.

Büyük bir belirsizliğin yaşandığı Sendika’da sorunun nasıl çözüme kavuşacağı ise büyük bir merak konusu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —