Tarih: 07.12.2018 14:34

Gerger'de Uçurtma Şenliği

Facebook Twitter Linked-in

Eskiden sokaklarda koşturan, oyunlar oynayan, oyun oynarken farkında olmadan arkadaşlığı, yardımlaşmayı, mücadeleyi öğrenen çocuklar vardı.

Çelik çomak oynarken atletizmin dibine vuran, gazoz oynarken fiziği öğrenen, maç yaparken stratejik düşünme ve planlamayı öğrenen, toza toprağa bulanırken eve gelmekten çekinip hatalarını sorgulayan, salçalı ekmeği yerken nimetin kıymetinin farkına varan vs.. bir nesil kaybolup gitti .

Şimdiler de, tablet ve bilgisayarlar da kaybolan, çizgi karakterler ne öğretirse onları alan, anneye babaya saygısı kalmayan, sosyal medya sokaklarında asosyal olan, lokmasını bölüşmeyi bilmeyen, kanaat etmeyi ayıp gören, hırslı nesiller yetişiyor.

İki kuşak arasında oluşan bu hızlı kültür değişikliği, kuşaklar arasında bir çatışmaya da sebep oluyor. Bu çatışmanın dozu arttıkça, toplumda şiddet, yasadışı işler artarak devam ediyor. Derdini anlatacak kimseyi bulamayınca, derdini hatta kendini unutturacak uyuşturucuya sarılıyor gençler…

İşte böylesi bir ortamda, Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Karan öncülüğünde, öğretmen ve öğrenciler hem ellerini hem gönüllerini birleştirerek rengarenk uçurtmalar yaptılar. Ders saatinden sonra Gerger Stadyumuna gelerek gökyüzünü renklendirdiler. Her ne kadar hava muhalefeti ile karşılaşılmış olsa da, çok eğlenceli görüntüler kaydedildi.

Öğrenciler hem birlikte uçurtma yaparak yardımlaşmayı öğrendi, hem yaptıkları uçurtmaları gökyüzüne uçurarak çocukluklarını yaşadı. Öğretmenler, derslikler dışında öğrenciler ile bir araya gelerek arada ki resmiyeti samimiyete döktü. 

Mustafa Genco/ Gerger HABER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —