Tarih: 06.09.2021 11:48

Adıyaman Havalimanında PCR Testi gerginliği

Facebook Twitter Linked-in

AŞI OLMAYANI UÇAĞA ALMADILAR

06 Eylül 2021 tarihi itibarıyla PCR Testi dönemi resmen başladı.. 
Daha önce aşı olmamış yolculardan havalimanlarında PCR Test zorunluluğu nedeniyle bir çok yolcu geri dönmek zorunda kalıyor. Havalimanında yaklaşık 1 saat sürecek PCR testi ise yaklaşık 250 TL olunca ya vakit yetmiyor. Ya da yolcular tarafından yüksek ücretli diye geri çevriliyor. Bu nedenle bu sabah Adıyaman Havalimanında İstanbul'a seyahat etmek için Check-in yapmaya gelen yolcular PCR testi şoku ile karşı karşıya kaldı..

Bu sabah Adıyaman Havalimanından İstanbul'a seyahat etmek için Gerger'den gelen Murat Kurtbey Haber merkezimize açıklamalarda bulundu.

"Havalimanına geldiğimde bir çok yolcunun geri döndüğünü fark ettim. Sebebini sordum. Aşı kartı olmayanın uçağa alınmayacağını söylediler. Danışmaya gittim. Bu gün başlayan yeni bir uygulama ile aşı kartı olmayanların uçağa alınmayacaklarını söylediler. Havalimanında aşı yapmıyorlar. Mecburen biletlerimizi 2 gün sonrasına ertelettik. Ücretsiz bir şekilde ertelediler ancak Devlet hastanelerinde biraz geç sonuç alındığı için mecburen özel hastanede PCR Testi yaptırıyorum. Çünkü özel hastane 24 saat içinde sonuç veriyor. Onun için test yapıp mecburen Çarşamba gününe kadar Adıyaman'da bekleyeceğim. Bu durumdan dolayı yaklaşık yolcuların yarısı uçağa binemedi. Bir çok vatandaşımız mağdur oldu. Keşke bir hafta önce bize söyleselerdi bizlerde ona göre tedbirimizi alırdık. Aniden gelişen bu durumdan dolayı Havalimanında bağırmalar çağırmalar oldu. Ancak yapılacak bişey yok mecburen geri döndük" şeklinde konuştu.
Gerger HABER




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —